Veelgestelde vragen

Heb je een overlijden te verwerken in de familie? Dan helpen we je met respect en integriteit verder. Wanneer je vastgoed erft, ontzorgen we je met de verkoop ervan omdat we beseffen dat een overlijden niet alleen emotioneel maar ook praktisch zwaar is. We zorgen ervoor dat je je niet moet bezighouden met moeizame onderhandelingen, huisbezoeken of onderhoudswerken. In het kort:

 • Ontvang onmiddellijk een eerlijke prijs voor je eigendom; 
 • Maak je geen zorgen over documenten: die regelen wij;
 • Reken op een professionele en discrete dienstverlening;
 • Verkoop je eigendom snel en zonder zorgen.
Wil je zorgeloos en snel je woning verkopen en daar ook nog een mooie meerwaarde aan overhouden? Dan ben je bij Brickvalue aan het goede adres. Wij kopen je huis aan een eerlijke prijs. Je hebt geen last van papierwerk, bezoekmomenten of aankoopbeloften van mogelijke kopers die uiteindelijk niet doorgaan. Je kiest zelf of je meedraagt in de risico’s en bijbehorende meerwaarde. Je kies uit twee formules:
1. Je behoudt het pand tot na renovatie
Wij renoveren en financieren de bijbehorende kosten. Bij oplevering, zoeken we een betrouwbare partner voor de doorverkoop. De meerwaarde na renovatie verdelen we en zo winnen we beiden bij de doorverkoop.
2. Jij verkoopt onmiddellijk
We kopen je woning aan een eerlijke prijs. Daarna gaan wij aan de slag met de renovatie. Je hoeft je verder geen zorgen te maken over doorverkoop: dat regelen wij.

Het Brickvalue-team ondersteunt je bij de verkoop van je woning. De vastgoedmarkt kan namelijk heel wat risico’s met zich meebrengen. Hoeveel risico jij wil nemen, is heel persoonlijk. Het bepaalt een groot deel van de meerwaarde van je verkoop. We geloven dat je zélf dit risico moeten kunnen bepalen. Daarom kies je één van onze drie verkoopformules, gaande van verkopen zonder risico, naar gedeeld tot volledig risico. Zo kan je altijd trouw blijven aan jezelf en je eigen mogelijkheden. Dit zijn onze 3 formules:

Jij behoudt het pand
100% risico, 100% opportuniteit
 • Jij behoudt je eigendom tot na renovatie
 • Jij financiert de renovatiekosten
 • Jij regelt verkoop bij einde werken
 • Jij krijgt de volledige meerwaarde
 • Jij draagt het volledige risico
We werken samen
50% risico, 100% opportuniteit
 • Jij behoudt je eigendom tot na renovatie
 • Wij financieren de renovatiekosten
 • We delen samen in de meerwaarde na verkoop

 

Wij kopen en renoveren
0% risico, 100% opportuniteit
 • Jij verkoopt je eigendom aan een eerlijke prijs
 • Wij financieren de kwalitatieve, professionele renovatie
 • Wij zoeken een partner voor de uiteindelijke verkoop

Bij Brickvalue zijn we expert in renovatiewerken en het is dan ook geen probleem dat een pand verwaarloosd is. We halen het zelfs helemaal leeg als dat nodig is. 

Als totaalontzorger wat betreft je eigendom, helpen we je graag bij onderhandelingen met je bank. Wanneer je bankier spreekt van bankbeslag, neem je best onmiddellijk contact met ons op. Dankzij onze nauwe samenwerking met de banken, hebben we een sterke onderhandelingspositie waardoor we je kunnen verder helpen.

Nee, hoor. We bezoeken je pand volledig gratis en je beslist zelf of je met ons wil samenwerken of niet. We zijn ervan overtuigd dat we onze jarenlange ervaring in renovatie kunnen inzetten om je vooruit te helpen.

Als verkoper loop je geen risico: we komen langs en geven gratis informatie. Daarna beslis je zelf of je aan ons verkoopt of niet.

Nee, hoor. De verkoopprijs is volledig voor jou. Dat vinden we niet meer dan normaal. Bij Brickvalue krijg je een eerlijke prijs voor je eigendom.

Je huis verkopen is niet gratis: je moet rekening houden met notariskosten en eventuele verhuiskosten. Daarnaast moet je nog enkele documenten kunnen voorleggen: een bodemattest, een energieprestatiecertificaat, de kadastrale legger of een elektrische keuring kunnen. Wanneer wij samenwerken, zorgen wij voor de aanvraag.

Je hebt een energieprestatiecertificaat, bodemattest en elektriciteitskeuring nodig wanneer je je woning verkoopt. Als je dit nog niet hebt, vragen wij alle nodige documenten aan op onze kosten zodat jij je kan bezighouden met de dingen die er écht toe doen.

Nee, dat is niet nodig. Wanneer wij je woning kopen, zorgen wij voor alles.

Dat hangt af van onze manier van samenwerken. Wanneer jij je woning verkoopt, neem je geen verantwoordelijkheid of risico, maar krijg je wel een eerlijke prijs voor je eigendom.

Wanneer jij het pand behoudt bij renovatie zijn er twee opties:

1. We delen in risico én meerwaarde: wij financieren de renovatiekosten en we delen achteraf de meerwaarde bij verkoop.

2. Jij neemt het volledige risico en de bijhorende meerwaarde: je zet ons in als professionele renovatiepartner, maar zorgt zelf voor financiering van renovatie en de verkoop achteraf.

De verdeling in meerwaarde komen we onderling overeen. We beloven een open en eerlijke samenwerking gebaseerd op vertrouwen. We zullen dan ook altijd in overleg de meerwaarde verdelen.

Samenwerken met Brickvalue kost niets. Natuurlijk moet je wel rekening houden met de kosten die bij een verkoop komen kijken. We komen gratis kijken naar je eigendom en kunnen daarna een inschatting maken van de totale renovatiekost. Daarna kan je ervoor kiezen om de renovatie zelf te bekostigen of die aan ons over te laten. Bovendien geven we je inzicht in de investeringsmogelijkheden waarna je zelf beslist op welke manier jij wenst samen te werken. We zijn steeds transparant over kosten, risico’s en meerwaarde.

Ontdek hoe we samen het maximale uit je eigendom halen.

Laat hier je gegevens achter en ontvang een vrijblijvende mail met alle info rond onze manier van werken.